Bärgning

Inom bärgning är inget uppdrag för stort eller för litet för oss. Vi bärgar alla typer av fordon och vi hjälper dig oavsett skadeorsak och var än i landet du befinner dig.

020-100 100
Beställ väghjälp

Vi försöker alltid reparera din bil direkt på plats, men vid mer omfattande skador bärgas bilen till närmaste verkstad.

Våra bärgningsbilar
I vår fordonsflotta finns det olika typer av bärgningsbilar som är anpassade till att klara olika typer av uppdrag: allt från garagebärgare och flakbärgare, till tungbärgare och vägservicefordon. Vi ser ständigt över vår fordonsflotta – dels för att förenkla och förbättra leveransen gentemot dig som kund, och dels för att våra bärgningsbilar ska uppfylla de miljökrav som finns.

Servicebilskoncept
Förutom bärgningsbilar har vi även utvecklat ett servicebilskoncept. Av erfarenhet vet vi på Viking att våra kunder helst vill undvika bärgning och istället snabbt komma vidare på vägen i egen bil.  För att ta fasta på dette önskemål har vi därför utvecklade ett servicebilskoncept.

Våra vägservicefordon är utrustade med alla möjliga verktyg för att utföra service och enklare reparationer längs med vägkanten. Men servicebilen klarar även att bärga bilar, detta tack vare en in- och utfällbar dolly. Dollyn kan justeras efter objektets spårvidd och klarar av att dra så gott som alla vanligt förekommande personbilar. Servicebilen fungerar i alla trafikmiljöer, men det är främst i storstadsmiljö som den kommer till sin fulla rätt. Målet med servicebilkonceptet är att alltid få igång kundens bil direkt på plats, men när inget annat hjälper är det bärgning till närmaste lämpliga verkstad som gäller.

Vi på Viking har ett ständigt mål att reducera våra CO2-utsläpp och våra servicebilar har en tydlig fördel mot tyngre bärgningsbilar tack vare betydligt lägre drivmedelsförbrukning.

Du når oss på 020-100 100 – dygnet rundt, i hela landet.