Punktering

Är olyckan framme, uppsök en säker plats och ring Viking.

020-100 100

Punktering är en av de absolut vanligaste skadeorsakerna på våra vägar. Om skadan skulle inträffa är du alltså inte ensam. Våra bärgningsbilar har reparationsats för att reparera däck, så att du som kund kan köra vidare till verkstad.

Vi hjälper dig vidare – oavsett var du är, dygnet runt.

Fler och fler nya bilar har inte reservdäck, utan är istället utrustade med punkteringsskum, punkteringsspray och luftkompressor för att fylla upp det punkterade däcket.

Våra bärgningsbilar är utrustade med reparationssats för att kunna utföra nödreparation av däck på plats, allt för att du som kund ska kunna köra vidare till närmaste verkstad för ett eventuellt däckskifte.

Du når oss på 020-100 100. Vi hjälper dig vidare på vägen – hela dygnet, hela landet.

Tips på vägen

  • Kontrollera däcktrycket ofta. Detta för att säkra bäst möjliga väggrepp och för att minska bilens drivmedelsförbrukning.
  • Om din bil är utrustad med reservdäck eller annan liknande utrustning, se till att du vet hur du använder det. Vi rekommenderar att du alltid har ett reservdäck och domkraft i bilen.
  • Om du har otur längs vägen, försök att köra bilen till sidan av vägen, sätt på dig en reflexväst och placera ut varningstriangel.