Punktering

Är olyckan framme, uppsök en säker plats och ring Viking.

Punktering är en av de absolut vanligaste skadeorsakerna på våra vägar. Om skadan skulle inträffa är du alltså inte ensam. Våra bärgningsbilar har reparationsats för att reparera däck, så att du som kund kan köra vidare till verkstad.

Känslan man får när man upptäcker att man har råkat ut för en punktering under färd på motorväg är allt annan än bra.  En punktering är svår att förhindra eller att skydda sig i från, som förare har man ingen kontroll över vad som finns på körbanan.

Fler och fler nya bilar har inte reservdäck, utan är istället utrustade med punkteringsskum, punkteringsspray och luftkompressor för att fylla upp det punkterade däcket.

Våra bärgningsbilar är utrustade med reparationssats för att kunna utföra nödreparation av däck på plats, allt för att du som kund ska kunna köra vidare till närmaste verkstad för ett eventuellt däckskifte.

Vårat uppdrag är att tryggt och effektivt hjälpa dig så att du kommer vidare på din färd. Har du fått en punktering och är osäker på om du kan avhjälpa felet själv, tveka inte; Viking står beredd att hjälpa dig, oavsett var i landet du befinner dig eller vilken tid det är på dygnet. Ring 020-100 100 och vi kommer till din undsättning.

Tips på vägen

  • Kontrollera däcktrycket ofta. Detta för att säkra bäst möjliga väggrepp och för att minska bilens drivmedelsförbrukning.
  • Om din bil är utrustad med reservdäck eller annan liknande utrustning, se till att du vet hur du använder det. Vi rekommenderar att du alltid har ett reservdäck och domkraft i bilen.
  • Om du har otur längs vägen, försök att köra bilen till sidan av vägen, sätt på dig en reflexväst och placera ut varningstriangel.