Starthjälp

Urladdat bilbatteri är den vanligaste orsaken till behov för bilbärgning. Vi på Viking kan starthjälp och är tillgängliga för att hjälpa dig dygnet runt i hela landet.

Många försöker att lösa utmaningarna med ett urladdat bilbatteri på egen hand med att använda sig av startkablar , något som inte alltid är så lätt. I värsta fall kan det medföra stora skador på bilens elektronik eller att batteriet exploderar.

Om du är osäker på hur ska använda dig av startkablar, är du välkommen att kontakta oss på Viking, så kommer en av våra bärgningsbilar snabbt ut till dig och ser till att få start på bilen med hjälp av professionella startboosters.

Nedanför beskriver vi hur du ska göra om du ska använda dig av startkablar på din egen bil:

Instruktioner för att koppla på och av startkablar:

  1. Fäst kabelklämman på pluspolen på bilen med det tomma batteriet.
  2. Fäst kabelklämman från den samma kabeln till pluspolen på bilen med fullt batteri.
  3. Fäst kabelklämman från nästa startkabel till minuspolen på bilen med fullt batteri.
  4. Fäst kabelklämman från den samma kabeln till gods i bilen med tomt batteri
  5. Denna kabelklämman ska fästas så långt undan batteriet som möjligt. Du kan fästa klämman till en punkt med metallisk kontakt, gärna en fästskruv för motorn.
  6. Starta bilen.
  7. Låt startkablarna vara tillkopplade en stund efter att bilen har startat Detta kompenserar spänningsskillnaden mellan det tomma och det hjälpsamma batteriet.
  8. OBS! Demontera startkablarna i omvänd ordning. Den största risken att förstöra elektroniken på bilen är när startkablarna kopplas från bilen.

Vi är tillgängliga på 020-100 100 – hela dygnet, i hela landet.